GIRONA. DIJOUS, 17 DE MARÇ

Quarta ruta del Velo-Bici.cat 2016

Avui després d’un vespre festiu i ben mogudet a la casa de colònies, ens hem despertat amb molta pluja. Això ha fet canviar una mica els plans previstos. A primera hora ens hem aixecat i hem pres un bon berenar per agafar forces, després hem arreglat els estudis i les instal·lacions. Fetes aquestes feines, el bus ens ha vengut a cercar i ens ha duit fins a Arbúcies, on hem visitat el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella. Allà unes guies ens han explicat com vivien els pobladors de la comarca anys enrere i hem conegut part del patrimoni cultural del Montseny al llarg de la història i també un poc de l’historia del Castell de Montsoriu (la visita que hem hagut de suspendre).
Després de la visita, ens hem dividit en dos grups: un primer grup, amb ganes de donar-li canya a la velo ha realitzat la ruta prevista per al dia i, primerament, ha ascendit fins a l’ermita de Padrós, on, a causa de les condicions climatològiques d’aquests dies, els ciclistes hi han trobat una miqueta de neu. A més, en aquest mateix indret han aprofitat per fer un mos. Tot seguit, el grup ha iniciat una baixada força llarga tot passant per l’Albó fins arribar a Castanyet.
L’altre grup ha preferit descansar i ha anat a l’institut de Santa Coloma de Farners, on ha dinat i alguns han realitzat activitats esportives diverses, mentre d’altres han aprofitat per descansar.
Al capvespre, després d’una bona dutxa, els ciclistes menorquins i catalans han realitzat una quedada al Magma, un centre lúdic termal que es troba al mateix poble i que ha servit per relaxar-se una mica i agafar forces per al Road Book de demà i tancar la primera part de la sisena edició de l’intercanvi.

Imatges de l'intercanvi