VALLS D'ÀNEU 2015-2016

Com ja és tradició al nostre centre per aquestes dates, l'alumnat de 2n d'ESO ha viatjat fins a Valls d'Àneu. D'ençà que dilluns arribaren, han estat reconeixent l'entorn i estudiant la natura que els envolta.

Dimecres van pujar a la neu, al parc nacional d'Aigües Tortes. Els jeeps els van dur fins a l'estany de Sant Maurici, que estava congelat, i des d'allà van començar una excursió fins a gairebé l'estany de la Ratera. Per caminar es van haver de posar raquetes i polaines! Pel camí van conèixer les muntanyes de l'entorn, com la dels Encantats, i la llegenda que li posa nom. També van investigar la fauna de l'entorn per mitjà dels rastres que van trobar: excrements, petjades, trossos de pinya rossegada...

Grup valls daneu 15 16Dijous van descobrir l'avetosa o bosc d'avets de Gerdà. Van detectar la presència d'isards i altres animals del bosc fent una excursió fins un salt d'aigua mig congelat. Van aprofitar, a més, per jugar amb la neu i van xalar molt! A l'horabaixa van calcular el cabal del riu Son mentre descobrien la fauna que hi habita. També van visitar la casa Gassia, que es manté intacta al pas del temps. Finalment, a la nit van xalar de la darrera vetllada abans de tornar i es van acomiadar com toca!