GIRONA. DIJOUS 26 DE MARÇ DE 2015

IMG 4049"Avui dijous 26 de març hem fet la penúltima ruta del velo-bici 2015 entre Sant Martí Sacalm i Santa Coloma de Farners, de 43 km. de distància i bàsicament de baixada. Després de fer la presentació de l'etapa i de carregar les 60 velos dins els vehicles corresponents hem partit de l'institut en bus cap a Sant Martí Sacalm, un petit poble situat a 823 metres d'altitud al peu d'una impressionant cinglera en el cim de la qual es troba el Santuari del Far. Allà hem començat un descens de 8 km. en direcció al Pantà de Susqueda, un important embassament que recull aigua per ser consumida a Girona i Barcelona, a part de generar energia hidroelèctrica a través de la central que es troba uns quilòmetres més avall. Al damunt de la seva presa de 125 metres d'alçada, la qual reté les aigües del riu Ter, hem berenat i hem gaudit de les immillorables vistes que ens atorga.

.

Després de l'explicació que ens ha fet n'Ignasi Català sobre la presa i el pantà hem continuat amb el descens cap a El Pasteral, un petita presa que és el punt des del qual hem agafat la Ruta del Carrilet, l'antic trajecte que seguia un ferrocarril de via estreta que ha estat convertit en un caminet ple de vida que uneix diferents localitats de la comarca i per on passen els vilatans per passejar a peu, en bici, fent running, etc. A través d'ell hem circulat fins al poble d'Anglès, un poc més endavant del qual hem canviat de paisatge i de traçat i hem entrat a un corriol ja molt més semblant als que vam seguir durant el primer dia de ruta.
En aquest darrer terç del trajecte d'avui hem arribat a una petita ermita enmig d'un prat molt verd i humit, en la qual hem dinat. Abans d'arribar a ella hem tingut que fer front a un parell d'avaries provocades per l'excés de força de dos joves que, per cert, són parella d'intercanvi, els quals han arrabassat el canvi de les seves velos i s'han vist obligats a finalitzar per avui la seva etapa, ja que l'han hagut d'acabar en el cotxe escombra. Per cert, en el marc de la gran solidaritat que desperta entre els nostres alumnes l'estada en aquest projecte, unes quantes alumnes menorquines han oferit de bon grat les seves velos als dos joves forçuts perquè poguessin així acabar l'etapa en el seu lloc, però no ha colat i han continuat, d'aquesta manera, fins al final.
Malauradament, aquestes avaries ens han acabat de retardar en relació a l'horari "oficial", així que hem retallat un poc el final de l'etapa per facilitar que tots i totes els/les joves s'hagin pogut posar ben macos per acudir al sopar de comiat que les famílies els hi han organitzat en un restaurant de la zona. No vos preocupeu, els professors hem controlat en tot moment el seu comportament allà mitjançant una videoconferència mentre ens banyàvem al Magma, el centre d'aigües termals que ahir van visitar alguns d'ells i elles.
I aquí s'acaba la darrera crònica d'aquest any, ja que demà tenim una agenda bastant plena que segurament no ens permetrà fer-ne una de nova. Un dels actes d'aquesta agenda serà assistir al funeral del pare d'en Ferran, en el qual farem arribar a la família la carta de condol que les famílies de CIutadella ens heu fet arribar.
Salut i molta velo!"

Imatges del dia...