GIRONA. DIVENDRES 20 DE MARÇ DE 2015

IMG 3769"Avui divendres hem portat a terme la primera ruta del velo-bici 2015. Ha estat un trajecte de 40 km. per la plana de La Selva, tot i que, sobretot en el seu inici, no ha estat gaire plana, observació aquesta que "unes quantes" vegades ens han fet els alumnes als professors durant la jornada.
Després de la presentació de la ruta que ens ha fet el grup de guies catalans, de fer la foto de rigor del primer dia i de revisar velos, hem sortit sobre les 9'30 de l'institut de Santa Coloma amb direcció a Brunyola, un petit poble bastant alterós amb restes d'un castell medieval que cada any solem visitar. Aquí és on hem berenat o "esmorzat", ja que el primer dia és aquell en que es produeixen conflictes lingüístics d'aquest tipus (esclata-sang o rovelló, calces o mitjons ...). Després hem seguit cap a una explotació agrària que es dedica a la producció d'avellanes en la qual treballa en Pere Arbonès, un amic de n'Ignasi Català (el coordinador ciutadellenc del projecte a Santa Coloma), que cada any col·labora amb el projecte i ens ha fet una explicació molt interessant sobre el tema.
A continuació, després de passar per la bucòlica Resclosa d'en Borra, per on passa el riu Onyar, el mateix que segueix després cap a Girona, ens hem dirigit cap al Volcà de la Crosa, el qual té, segons diuen per aquí, el cràter més gran d'Europa. Aquí hem dinat i hem descansat una estona, per seguir després la nostra ruta, ara ja més planera, per les Fonts de Salitja i Vilobí d'Onyar, poble en el qual viuen algunes de les famílies que estan "adoptant" als nostres alumnes. Finalment, no sense abans haver fet una lleugerament criticada voltera, hem arribat a Santa Coloma i a l'institut, d'on hi havia alguna pressa per partir per tenir temps de visitar un centre comercial que sembla ser que és molt interessant. Però això vos ho hauran d'explicar ells....."

Imatges del dia...

.