CRÒNICA DE L'INTERCANVI AMB ITÀLIA (BASSANO I PADOVA). 1r DE BATXILLER

Dimecres 4 d'Abril

Avui dijous ens hem trobat tots a l'estació de de tren de Pàdua per anar cap a Ferrara. Hem fet una horeta dins el tren, molt agradable i còmode. L'arribada a Ferrara no és espectacular, camines per una avinguda llarga fins que de cop et trobes un Castell de compte, fortificat amb fossa i tot, l'hem ben visitat descobrint la grandària de les seves sales, plenes de frescos i pintures, i de les seves presons soterrades, on hi van tancar els seus amos, i on els van deixar morir de fam.
Hem dinat a un parc molt gran, ple de grans arbres i de corbs negres que no deixaven de cridar.
Abans de tornar a l'estació hem passejat pels carrers i avingudes del la ciutat, però ha quedat deslluït per la pluja fina que no aturava de caure.
La visita a una gelateria especialment recomanada per les professores Sara i Valentina ha fet les delícies de tothom.
Ben contents hem tornat cap a Pàdua per a acabar la jornada en companyia dels amics i famílies.
A Bassano ens hem aixecat amb un cel ben gris i quatre gotes que van a més, però no serà açò el que ens faci aturar. Avui toca agafar «es correu» i anar a Asiago. Ens posam en marxa ben animats i de camí contemplam el paissatge de muntanya: pins, avets,...

Són les 9:30 i hem arribat al palau de gel. Un cafenet calentet i ens posam les botes (les de patinar).

Els qui en sabem poc o gens ens col·locam a una fila i ens mostren a moure'ns per damunt el gel. Qui més qui manco fa qualque escena .... però la majoria patinam com si ho haguessim fet tota la vida. Entre jocs, riures , qualque caiguda, passam dures hores de dalt de tot!!!

Són les dotze i fa un parell d'hores que no atura de caure aigua: la que tocava avui i la que no va caure ahir. Així que decidim que anam directament a l'agroturisme que hi ha a pocs quilòmetres i allà estarem calentets i secs.

Un bon menjar, pasta evidentment, i una bona tertúlia ens fan oblidar del «mal» temps. Llàstima que no poguem anar a fer una passejada per enmig del bosc.... Au, decidit, tornam a Bassano.

De camí, uns feim una xalada dins el bus, jugam a cartees, escoltam música, altres feim un xubequet,.... i «es sol surt ... !!!». Per poc temps... Arribam a Bassano i torna a amollar... I què? Ens és igual. Au, tots en grup a fer una volta pel centre del poble. Demà serà un altre dia. Coneixerem Vènecia. Com diuen per aquí, «ci vediamo domani»

 

Demà toca Venècia...

Llegeix més...

INTERCANVI CIUTADELLA-BASSANO. CURS 2017-2018

CRÒNICA DE L’INTERCANVI CIUTADELLA-BASSANO  -   28 d’abril - 5 de maig.

bassanopDesprés d’una setmana intensa i ben divertida ens toca fer balanç de l’experiència. S’ha duit a terme el primer intercanvi entre el nostre centre i el Liceo G.B. Brocchi de Bassano del Grappa a Itàlia.

Sota l’objectiu de practicar el castellà i l’enriquiment cultural que tot intercanvi internacional presenta,  els nostres alumnes han acollit 26 estudiants italians. Ha estat una setmana ben intensa on hem pogut gaudir de Menorca tots junts. Primer, els alumnes van conèixer el nostre centre i assistir a diferents classes. Amb una Gimcana preparada pels nostres alumnes, van poder orientar-se i conèixer Ciutadella, visitant també la catedral i el seminari. Vam tenir també dos dies d’excursió on vam fer ruta pel camí de cavalls des de Cala Galdana fins a Binigaus i una visita a   Torre d’en Galmés i Maó , encara que en aquesta el temps no ens va acompanyar i la pluja va fer que tornéssim a casa abans... El concurs de fotografia que vam fer al llarg de la setmana a través d’Instagram va tenir també un gran seguiment i un guanyador clar que va ser obsequiat amb un val regal de  “CA’N COMELLA”.

Tant les famílies que han acollit estudiants italians, com els mateixos alumnes consideren aquesta experiència com a molt positiva i enriquidora. Igualment els alumnes italians i les seves professores han xalat molt i han gaudit de l’acollida de les famílies i les mostres de gastronomia menorquina que els han preparat.  Ara només manca tornar-los la visita el setembre a Bassano.
Segur que també serà un èxit!