PROJECTE LIBERA, NATURALESA SENSE FEMS

Els alumnes de 3r d'ESO que no participaven en l'intercanvi de Velo-Bici també van gaudir d'una sèrie d'activitats prou interessants al llarg de la setmana que durava l'intercanvi.


Des de la Comissió de Medi Ambient del centre juntament amb Creu Roja es va planificar una sèrie d'activitats incloses dins el Projecte Libera, naturalesa sense fems. És un projecte que es tracta d'apadrinar una zona natural del teu municipi, en el nostre la zona elegida va ser el camí des de Cala'n Bosch fins a Son Saura i les dues platges de Son Saura. La cinquantena d'alumnes es van repartir en 6 grups, dos grups van netejar el camí des de Cala'n Bosch fins a Son Saura i els quatre grups restants van netejar les dues platges de Son Saura i la marina del voltant. L'objectiu d'aquest projecte és conscienciar i mobilitzar a la ciutadania per mantenir els espais naturals lliures de fems. Per açò, el projecte tracta el tema des de tres dimensions  diferents: coneixement, prevenció i participació.

Els alumnes anaven emplenant un "checklist" dels residus que anaven trobant, d'aquesta manera en una sessió posterior a la sortida es va poder fer l'anàlisi dels residus. . Ens va sorprendre molt la quantitat de plàstic, cordes i de palets de fer net orelles que van trobar. Encara hi ha gent que els tira pel vàter. Entre altres residus es van trobar, ulleres, sabates, bòtils de vidre, llaunes, i molts microplàstics a les platges que aparentment semblaven lliures de fems.

Cada gest, compta. Ajuda'ns a mantenir el nostre entorn lliure de fems.

IMG 4958 petit

IMG 4975 petit
IMG 4980 petit

IMG 4982 petit

 

XERRADA A LA SEU UNIVERSITÀRIA DE MENORCA: "ELS MEUS FILLS ACABEN L'ESO. QUÈ PODEN FER?"

El proper dimecres, dia 18 d'abril de 2018, a les 18 hores, tindrà lloc la xerrada Els meus fills acaben l'ESO. Què poden fer? a la sala d'actes de la seu universitària de Menorca, carrer Santa Rita, 11, Alaior.

Es tracta d'una xerrada d’assessorament per explicar la importància que té continuar estudis postobligatoris i les opcions que hi ha a les Illes Balears, adreçada a pares i mares d'estudiants de 3r i 4t d'ESO.

La xerrada anirà a càrrec de tècnics del  Programa d’Orientació i Transició a la Universitat i de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat.

474293 xerradaparesmares menorca petit

JORNADA DE JOCS I CONVIVÈNCIA A 1r D'ESO

El passat divendres, els 6 grups de 1r d'ESO, amb els seus tutors i professors, van viure una jornada de jocs i convivència, fora de les aules, per celebrar que estem junts, que compartirem moltes experiències, al llarg de tots els anys que coincidirem a l'institut, i que estem il·lusionats amb tants amics i amigues nous.

Som una promoció fantàstica!