L'APIMA i el Projecte de Tractament Integrat de Llengües

Com a Junta de l'APIMA d'aquest centre hem redactat aquest escrit que volem fer públic a través de diferents mitjans, a altres apimas i a entitats educatives en general.

 

Volem que els nostres fills i filles aprenguin.

Volem que aprenguin el que es és necessari per ser persones competents per viure la vida d'una manera plena.

I volem, és clar, que aprenguin llengües i, més encara, pensant en aquest món tan divers i global en el qual vivim.

Però estam preocupats: ens preocupa que alguns d'ells no arribin a tenir èxit a l'escola i, sobretot, que alguns d'ells no puguin desenvolupar les seves capacitats per motius econòmics i socials.

Veim com, a gran velocitat i sense pausa, s'estan desplegant una sèrie de mesures que desestabilitzen l'equilibri del sistema educatiu, que remouen els projectes educatius de les nostres escoles i trasbalsen mestres i alumnat, aixecant malestars en qüestions que crèiem ja resoltes.

Pensàvem que el sistema educatiu avançava cap a una escola per atendre a tothom. I ara veim que hem de tornar a demanar, per favor, una escola de tots i de totes i per a tothom.

Pensàvem que en les nostres escoles s'estimaven totes les llengües, per obrir-nos i conèixer el món, i que, per damunt de tot, s'estimaven la nostra llengua, com a llengua que ens identifica i ens fa rics.

Pensàvem que el sistema educatiu es fonamentava en uns criteris pedagògics seriosos, però ara veim com volen aplicar decrets, fent experiments amb els nostres fills i filles; a corre-cuita i sense el finançament, ni els recursos de professorat necessaris, ja que no està previst que s'augmenti ni el pressupost ni el professorat, només preveuen uns canvis que no han estat consensuats amb la comunitat educativa.

Quin és el govern que no estima l'educació i els professionals que fan de la seva tasca un servei a la nostra infància, a la joventut i als pares i mares, que fan, en definitiva, un servei a la societat?

Demanam que es facin polítiques educatives i socials rigoroses, consensuades i argumentades. Ho demanam perquè estam convençuts que és de justícia defensar una escola de qualitat. És de justícia defensar i donar suport al professorat i al centre que treballa cada dia per a una educació millor. I és de justícia fer créixer totes les iniciatives que asseguren un futur més digne per a tot el conjunt de la societat, no només per a una elit que es pugui permetre estudiar, formar-se i viure dignament.

Sabem que en el nostre centre es treballa i es treballarà per oferir una educació de qualitat, ja hi confiàvem abans i hi confiam ara. Donarem suport, per tant, a les iniciatives i decisions que es prenen pensant en el present i el futur dels seus alumnes, que és pensar, en definitiva, en els nostres fills i filles.”

 

Per tot açò, recolzant l'esborrany del Projecte de Tractament Integrat de Llengües que ha elaborat la Comissió de Coordinació Pedagògica del centre, us animam a participar en la consulta no vinculant que tindrà lloc al hall de l’institut el dilluns dia 3 de juny, de 18 a 20 hores. Podreu votar tots els pares i les mares que tingueu la pàtria potestat, o els tutors legals dels alumnes que figureu en el cens, així com els alumnes majors d’edat. Recordau que heu d’acreditar la personalitat amb el DNI o similar.

.

ATURADAdeTOTAlaCOMUNITATeducativa

MOTIUS PER PLANTAR-SE

El proper dijous 9 de maig hi ha convocada una aturada general de la comunitat educativa per protestar contra la LOMQE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa) i la resta de polítiques educatives que s’estan duent a terme a les Illes Balears. L’assemblea d’APIMES de Menorca del passat 3 de maig va acordar donar suport a aquesta mobilització i, per tant, recomanar a les famílies que s’ho puguin permetre, que no vagin a escola.

Les famílies tenim motius de sobra per dur endavant aquesta acció. Hem patit i patim les conseqüències dels atacs a l’educació pública, els atacs de la normativa sobre la qual ningú no ens ha demanat parer i els atacs d’accions administratives contraproduents i partidistes a les quals no ens hauríem de resignar.

 Tots sabem que l’educació té molts problemes i és senzillament escandalós que el Govern, enlloc d’afrontar-los, es dediqui a fer una nova reforma (la 7a en 30 anys!) per transformar el sistema educatiu en una eina al servei de la ideologia radical del partit que governa.

             NO ha cercat el consens entre els diferents sectors 

             NO ha consultat els professionals

             NO es podrà finançar amb els pressupostos més restrictius de la història.

             En realitat el que proposa és més retalls i alumnes per aula i manco recursos i mestres per aula

 

Llegir més

Cartell

 

.

COAPA BALEARS COMPARTEIX ELS MOTIUS DELS DOCENTS QUE ELS DUEN A CONVOCAR VAGA EL 13 I 20 DE MARÇ

jornades-protesta-1
La Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA), que representa, a través de les FAPA de les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, a més de 250 associacions de pares i mares d’alumnes, comparteix els motius que duen als docents a fer una convocatòria de vaga pels dies 13 i 20 de març i dóna suport a les seves reivindicacions. Les polítiques educatives del Govern de les Illes Balears estan duent el nostre sistema educatiu a una situació insostenible per a una educació de qualitat pels nostres fills i filles.

llegui més
CARTELL 13

 

.

Jornada per arrenjar les pistes esportives del pati

Benvolgudes famílies,
us volem informar que esteim organitzant un matí de treball al centre, el dissabte dia 23 de març, per arranjar un dels patis.
Per poder engegar-ho necessitam primer de tot comptar amb algun pare que pugui fer una feina de manobre i un altre que faci la de fusteria per adobar les porteries. Si en feis un pressupost previ, el centre es fa càrrec de les despeses.
Si us oferiu voluntaris, posau-vos en contacte amb nosaltres el més prest possible a través de correu electrònic:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
o telefonau al 620282211
Aprofitam l'ocasió per informar-vos de dues sessions de debat obert al voltant de la pel•lícula ”La educación prohibida” per a les quals us adjuntam el cartell.
Agraint per avançat la vostra col•laboració, us saludam ben cordialment.
APIMA IES J M Quadrado

"La Educación prohibida"

.

Entendre junts la nova Llei d’Educació.

L’avantprojecte de la nova Llei d’Educació, aprovat recentment pel Consell de Ministres, està donant molt que parlar. Però més enllà del debat polític o els titulars en premsa i televisió, els canvis en les lleis educatives tenen una traducció directa en el què, el com i el perquè del que se’ls ensenya als nostres fills i filles. Per aquest motiu, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPMA) i la Plataforma en defensa de l’escola pública han cregut convenient organitzar sessions informatives  que ens ajudin a entendre en què consisteixen els canvis legislatius que proposa el govern.

El proper 21 de febrer se celebrarà una taula rodona a Mercadal.

Aprofitam aquest mitjà per donar-vos  a conneixa les següents informacions:

La LOMCE según TONUCCI

 

.